Rajongani egy Skorpióért!

Véleményem szerint, mindazért, amiért gyűlölni is lehet. Jómagam elfogult vagyok a jegy szülöttjeivel szemben, lévén, hogy öt Skorpió analógiával rendelkező emberrel élek együtt. Sokat gondolok arra, hogy valami nagy bűnt hozhatok előző életeimből, hogy ekkora próbatétel elé állít a jó Isten, de bírom még. Komolyra fordítva az „írást” .

A legérzékenyebb és leginkább intuitív jegy a Skorpió. Ő az aki ismeri a lélek minden rezdülését. Átéli, megéli a másik fájdalmát és örömét. Tudja, érzi, ki sem kell neki mondani azt, amire vágysz, vagy ami fáj. Ha érzelmileg elköteleződött melletted, akkor biztos lehetsz abban, hogy szenvedélyesen fog szeretni. Nem, ne akard a harmónia érdekében rábírni a középútra, mert ilyet egy Skorpió nem ismer. Számára a harmónia az unalommal egyenlő. Ha bármit szeretne elérni, akkor azért kitartóan, szívósan, sem istent sem embert nem ismerve megy előre, küzd és megszerzi. Akár veszteségek árán is. Ugyan így viselkedik akkor, ha valamit ki kell kutatni. Nem hagyja nyugodni az, ha valami előtte titok. Végérvényes megoldást akar. Így nem ismer olyat, hogy félig elvégzett, vagy kevés munka. Mindig feszegeti mind az érzelmi, mind a fizikai mind a szellemi képességének a határait. Úgy van a problémával:” Vagy megoldom, vagy beledöglök!” (Idézet egy „jó” Skorpiótól).

Igen, ez jellemző. Úgy éli az életét, hogy tudatában van annak, hogy az a pillanat akár a halálé is lehetne, nem csak az életé. Éppen ezért van az, hogy megélni és nem leélni szeretné az életét. Ezért szenvedélyes, ezért égeti sokszor mindkét végéről a gyertyát.

Sokan vágyunk a lelki társra, vagy inkább sokan hangoztatjuk ezt. Ha valaki igazából vágyik erre és képes is azzá válni, azok a Skorpió szülöttei. Pont azért, amit fentebb írtam. Barátságban, szerelemben teljesen beleadják magukat. Mindenüket oda adják (és itt nem az anyagi dolgokra gondolok). Talán éppen ezért képesek a kontrollt elveszíteni akkor, ha szakít velük az, akihez érzelmileg kötődnek. Hiszen aki elmegy, az elvisz mindent magával. Mindent, ami Ő volt.

Hatalmas túlélők. Igazából ez nem is jó kifejezés, mert mint írtam, ők nem túlélnek. Valódi Főnix madarak. Képesek hamvaikból feltámadni. De nem ugyan olyan minőségben, hanem az elmúlt tapasztalatokkal gazdagodva, sokkal többek lesznek.

Egy jó Skorpió tudja, hogy nincs árnyék fény nélkül. Ezért lehet az, hogy bizalma megingatható. Mert pontosan tudja, érzi, éli, hogy olyan nincs, hogy valami mindig jól menjen. Ezért is lehet az, hogy mindig a dolgok mögé látnak. Túl vagy átlátnak helyzeteken, embereken.

Ismerek olyan Skorpió embert, aki az első találkozáskor pontosan ÉRZI, hogy milyen a másik fél, anélkül, hogy bármilyen megnyilvánulást tenne. Olyat is ismerek, aki ha ránéz egy emberre, egyszerre bevillan neki egy kép arról az emberről. Látja a jövőjét, vagy a múltját. Sőt! Jósálmai vannak. Érdemes ezekre figyelni. Leírni, megtartani. Azért szoktam ezt javasolni, mert a többség kételkedik a látó emberekben.

Egy Skorpióval élni nem lehet csendesen, nyugodtan, öregesen. Ha Skorpióval van dolgod, MEGÉLED az életed.