Hogyan választunk párt a sorsunkhoz?

Egy alkalommal járt nálam, egy végtelenül elfáradt, elkeseredett lány. Arról mesélt, hogy egész életében az anyagi biztonságot kereste, mert gyerekkorában sem az érzelmi sem anyagi biztonságot nem élhette meg. A  férjében megtalálta mindkettőt, így sok-sok év után végre, biztonságban érezte magát. Ahogy az idő haladt a lány úgy érezte, hogy biztonsága ugyan megvan, de teljesen ki van szolgáltatva a fiú akaratának. Ezért elkezdődött a harc. Először önmagában dúlt, majd a férje ellen fordult. Pár év múlva az összetűzés mindennapossá vált a két ember között. Az a lány, aki akkor a biztonságát a fiú vállára helyezte, most mindent akart, csak azt a helyzetet nem!

Válás után a lány sokkal rosszabb anyagi helyzetbe került: gyermekét egyedül nevelte a volt férje minimálisan támogatta a közös gyermeküket. Így egy szép napon a lány azon kapta magát, hogy folyamatosan harcol, hol a volt férjével, hol a szüleivel, hol az anyagiakért, mert e téren még mindig kiszolgáltatva érezte magát, csak most már a sors volt a másik oldalon.

A felismerés az lett a lány számára, hogy az anyagiakért való küzdelmet, kiszolgáltatottságot viszi az életében, mint életfeladatot. Felismerte, hogy vagy tudatosan vállalja azokat a helyzeteket, amikor mások támogatják az anyagiakban, vagy továbbra is ő maga küzd, harcol mások biztonságáért. Így választott párt is (tudattalanul).

Ez a felismerése eszébe juttatta nagyanyját, aki a második világháborúban legidősebb gyerekként három testvéréről gondoskodott, mert a szüleiket elvitte a háború. Megörökölt sors. Így is mondhatjuk.

Évekkel később, amikor találkoztunk, boldogan mesélte, hogy ugyan a mai napig is küzd és harcol az anyagiakért, de ezt hivatásszerűen, mozgássérült gyerekekért teszi. Egy mozgássérült gyerekekért dolgozó alapítvány agilis dolgozója lett. 

Aki asztrológiát tanul, nem biztos, hogy asztrológus lesz. De az biztos, hogy tudatosabban és könnyebben tudja megélni a sorsát, megválasztani azokat az élethelyzeteket, amelyekben el tudja fogadni korábbi döntéseinek a jelenben megélt következményeit.

Az élet- vagy sorsfeladat felismerésétől, tudatosításától, vállalásától könnyebbé  és élhetőbbé válik az élet.